Forside -> Arrangementer -> Arkiv -> Fotodagbøger

Online fotodagbøger og digital storytelling

Arrangementet er afholdt
(blev afholdt torsdag, 26. februar 2009, kl. 14:30-16:00)

Program

Sted: Auditorium 3, ITU, Rued Langgaardsvej 7, København S

15.30–15.35 Velkomst og intro til oplæg af formand – SIGCHI.dk
15.35–16.15

Online fotodagbøger
Julie Byskov Gade

Julie Byskov Gade vil fortælle om hvorledes online fotodagbøger kan anvendes, som metode til målgruppeanalyse eller prototypetest. Fotodagbogsmetoden er en etnografisk inspireret metode, hvor informanterne dokumenterer deres hverdag med mobilkameraer og fører online dagbog over deres oplevelser. Informanternes billeder, videoer og dagbogsbeskrivelser deles på et websted, hvor de løbende kan diskutere deres oplevelser, og projektlederen kan følge med og stille spørgsmål.

Julie vil illustrere metodens anvendelse, fordele og ulemper ved at præsentere 3 cases, hvor metoden indgår til enten at lave målgruppe analyse eller teste en prototype.

Julie Byskov Gade er cand.it og arbejder som informationsarkitekt hos LBi Copenhagen (tidligere Framfab). Julie er foruden engageret i forskellige iværksætter projekter, der anvender fotodagbogsmetoden.

16.15–16.25 Pause
16.25–17.00

Digital storytelling
Anne Hvejsel

Lige så længe som mennesker har eksisteret, har vi delt historier via de medier, som var til rådighed. I digital storytelling-metoden benyttes computeren og mobiltelefonen til lade almindelige mennesker formidle deres historie. Fra en akademisk vinkel kan historierne bruges til at få adgang til lokale behov og evaluere, hvorvidt disse behov imødegås. I foredraget vil der blive lagt vægt på metoden, ideologien og konkrete eksempler.

Anne Hvejsel er initiativtager til udbredelse af digital storytelling i Danmark. Hun er uddannet fra AAU og ITU og har i flere år arbejdet som underviser på ITU. I sommeren 2008 stiftede hun Digital StoryLab, der afholder rådgiver og workshops i digital storytelling rundt om i landet.

Fotodagbøger

Tilmelding
Deltagerliste (kun for medlemmer)