Forside -> Arrangementer -> Arkiv -> Bev?gelse p? web

Bevægelse på websites

Arrangementet er afholdt
(blev afholdt tirsdag, 18. november 2003, kl. 15:30-17:45)

Sted Handelshøjskolen i København, Howitzvej 60 i stuen, lokale HS27
Frist Der er plads til ca. 35 personer, så tilmelding er efter først-til-mølle princippet!

BAGGRUND
Stadigt færre websites indeholder bevægelse, dynamik og animation. Det er paradoksalt, når man tænker på, at vores internetforbindelser og programmeringssprog er blevet forbedret så radikalt, at downloadhastighed og tidsforbrug til kodning er acceptabelt. Hvorfor fravælges bevægelse som virkemiddel på websites? Et plausibelt svar er, at mange tidligere forsøg er blevet voldsomt kritiseret, og at den fremherskende webdesign-religion advokerer, at bevægelse aldrig kan anvendes uden det vil forringe funktionalitet eller brugervenlighed.Vi vil gerne udfordre denne katagoriske bandlysning, og indbyder derfor til et gå-hjem-møde om fordelagtig udnyttelse af bevægelse i webdesign (Flash-usability). Vi håber på en konstruktiv debat om, hvordan æstetisk og brugervenlig bevægelse kan gøre webbet mere spændende og medrivende.

PROGRAM
16:30 Velkomst v. Helle Petersen
16:40

OPLÆG 1: BRANDING PÅ INTERNETTET - SØREN KJÆR, IN2MEDIA
Siden 1994, hvor Søren Kjær stiftede webbureauet In2Media, har han sammen med sine kreative og idérige medarbejdere specialiseret sig i at lave æstetiske og fængslende digital kommunikation med levende billeder, animation, lyd effekter, musik, speak og tekst til websites og CD-rom'er. Successen er stor og In2Media er i år blevet udnævnt til Gazelle af Børsen for hele Københavns Kommune. Søren gør os den ære at komme fortælle om Branding på Internettet og vil gennemgå løsninger for STIMOROL, B&O og NOKIA:

  • Branding på Internettet
  • Brugerne er klar til at involvere sig i de store Brands på Internettet!
  • Hvordan gør vi det så?
17:20 Pause med kaffe, te og kage samt tid til at hilse på hinanden
17:35

OPLÆG 2: EKSPRESSIVE BEVÆGELSER - HELLE PETERSEN
Ét af bevægelsens potentialer er dens evne til at udtrykke følelser, stemninger og bløde kvaliteter. Tænk blot på ballet, hvor danserens kropsbevægelser former det følelses- og stemningsmæssige indhold af handlingen og personen. Hvordan ekspressiviteten kan frigøres i webdesign uden at kompromittere brugervenligheden har Helle udforsket sammen med fem udøvende kunstnere og tre interaktionsdesignere. Helle præsenterer herfra:

  • Hvordan stemninger og følelser udløses via bevægelsesdetaljen
  • Hvilke former for bevægelse, der eksisterer i webdesign
  • Hvordan irritation og distraktion hos brugerne kan undgås
18:15 Diskussion og spørgsmål
18:45 Afrunding
Bev�gelse p� web

Tilmelding
Deltagerliste (kun for medlemmer)