Forside -> Arrangementer -> Arkiv -> Standard for test af brugervenlighed -> Forhistorie

HÝring: Standard for test af brugervenlighed

Forhistorie

Arrangementet er afholdt
(blev afholdt mandag, 9. december 2002, kl. 14:00-16:00)

Den 19. marts 2002 afholdt Statens Information workshop om brugervenlighed på nettet på Park Café i København. Der deltog ca. 70 interesserede webmastere, webredaktører m.v. fra offentlige websteder.

I forbindelse med mødet diskuterede deltagerne konkrete tiltag, der kan hjælpe organisationer og enkeltmedarbejdere i det offentlige, hvis interesse for brugervenlighed er vakt, og som derfor ønsker at beskæftige sig mere dybtgående med brugervenlighed.

Diskussionen blev efterfølgende sammenfattet af Rolf Molich, DialogDesign, som i samarbejde med Thomas Visby Snitker, Signal Digital, udarbejdede nogle skitser til konkrete tiltag. Disse skitser blev sendt til Boris Andersen, som er projektleder for Bedst på Nettet. På baggrund af projektskitserne udarbejdede Boris Andersen et oplæg til styregruppen for Bedst på Nettet.

Samtidig samledes en gruppe bestående af repræsentanter for en lang række danske firmaer med opgaver og kompetencer indenfor brugervenlighed for at diskutere mulighederne for at beskrive fælles produkter for test af brugervenlighed, hvor "tænke-højt" test eller tilsvarende testmetoder anvendes. Der blev inviteret til deltagelse i projektgruppen gennem et opslag på SIGCHI.dk - det forum, der samler personer med interesse i interaktionsdesign (hvorunder brugervenlighed indgår) i Danmark.

Forslaget er udarbejdet af en gruppe med deltagere fra:
DialogDesign, Visability, Mediacom, Framfab, Buyingexperience, Webstormerne, Tribalddb, Userminds, Iconmedialab, Center for brugervenlighed (KMD), Advice, Uni-C, Netjob, IT højskolen, Hjælpemiddelinstituttet og European Design for All e-Accessibility Network (EDeAN).

Denne projektgruppe har gennem sommeren holdt møder og diskuteret sig til rette om en beskrivelse af et produkt til test af brugervenlighed på offentlige websites. Produktet blev præsenteret for SIGCHI.dks bestyrelse den 26. september 2002, hvor bestyrelsen udtrykte sin store opbakning til initiativet og produktbeskrivelsen.

Standard for test af brugervenlighed

Forhistorie
Tilmelding
Deltagerliste (kun for medlemmer)